Korlátok

Korlátok

A térbeli korlátok fő ismertetőjegye, hogy az alsó vízszintes rész a tehén pihenőhelye maximális hosszára van megalkotva, hogy így megelőzze a tehén hátának megsérülését. Az állítható korlátok biztosítják, hogy a tehén a helyére egyenesen fekszik, ami növeli a karám tisztaságát. Mi több, a PE mellkasi cső 125 × 7,4 mm-es méretben elősegíti ott tartani a jószágot a legmegfelelőbb pozícióban, ami megkönnyíti a marhák egyszerűbb felállását.

Állítható korlátok összecsukható résszel

Az összecsukható rész oly módon van megalkotva, hogy gyorsan és biztonságosan lezárjon egy korlátsort. A korlátsor lezárása hasznos lehet például akkor, amikor az istálló egy része várónak van használva fejés előtt. Ez a megoldás a fejős tehenek számára ideiglenesen meggátolja a belépést a bokszokba. Ez motiválja őket abban, hogy a fejőház irányába induljanak és meggátolja a bokszok felesleges szennyeződését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevésbé elhanyagolható, hogy a fejős tehenek a fejőház látogatása után ne feküdjenek le rögtön a bokszaikba. Ebben a helyzetben az összecsukható rész szintén hasznára válhat, mivel motiválja a fejős teheneket, hogy maradjanak állva és kezdjék meg az etetést. Ez által esélyt ad a bimbócsatorna nyílásainak felépülésére.

About the author

schaapagro administrator