schaapagroholland © 2017

A térbeli korlátok fő ismertetőjegye, hogy az alsó vízszintes rész a tehén fekvőhelye maximális hosszára van megalkotva, hogy így megelőzze a tehén hátának megsérülését. Az állítható korlátok biztosítják, hogy a tehén a helyére egyenesen fekszik, ami növeli a karám tisztaságát. Mi több, a PE mellkasi cső 125 × 7,4 mm-es méretben elősegíti ott tartani a szarvasmarhákat a legmegfelelőbb pozícióban, ami megkönnyíti a szarvasmarhák egyszerűbb felállását.

Translate to:

TÉRBELI KORLÁTOK

Állítható korlátok összecsukható résszel

 

Az összecsukható rész oly módon van megalkotva, hogy gyorsan és biztonságosan lezárjon egy korlátsort. A korlátsor lezárása hasznos lehet például akkor, amikor az istálló egy része váróteremnek van használva fejés előtt. Ez a megoldás a fejőstehenek számára ideiglenesen meggátolja a belépést a bódékba. Ez motiválja őket abban, hogy a fejőház irányába induljanak és meggátolja a bódék felesleges szennyeződését.

 

Kevésbé elhanyagolható, hogy a fejőstehenek a fejőház látogatása után ne feküdjenek le rögtön a kabinjukban. Ebben a helyzetben az összecsukható rész szintén hasznára válhat, mivel motiválja a fejőteheneket, hogy maradjanak állva és kezdjék meg az etetést. Ez által esélyt ad a bimbócsatorna nyílásainak felépülésére.